ایلان ماسک (Elon Musk) | بیوگرافی کامل

ایلان ماسک (Elon Musk) | بیوگرافی کامل
فهرست این مقاله

ایلان ماسک یکی از شخصیت های برجسته و مشهور جهان در عصر حاضر است که در غالبا در صدر اخبارهای روز دنیا خصوصا در زمینه فناوری می باشد. فعالیت های کاری او گستردگی های زیادی را دارد.  در زمینه خودروسازی با “تسلا موتورز” , در زمینه صنعت هوا فضا با “اسپیس ایکس” و همچنین در زمینه فناوری اطلاعات تحولات زیادی را ایجاد کرده است. تا انتهای این مطلب با ذهن میلیاردر همراه باشید!

 

زندگی نامه ایلان ماسک

 ایلان ماسک در سال 1971 در شهر پرتوریای آفریقای جنوبی به دنیا آمد. وی تا 19 سالگی نیز در همان آفریقای جنوبی زندگی میکرد . زمانی که به سن نوزده سالگی رسید برای ادامه تحصیل راهی کانادا و دانشگاه کویینز شد. اما بعد از دوسال از دانشگاه انصراف داده و به آمریکا و دانشگاه پنسیلوانیا وارد شد. در این دانشگاه توانست دو مدرک لیسانس را در رشته های  “کسب و کار” و “فیزیک” را دریافت کند. و همچنین تلاش وی برای تحصیل در مقطع دکتری رشته فیزیک انرژی در دانشگاه استنفورد نتیجه‌ای نداشت. به صورتی بعد از دو روز از زمان ورود به دانشگاه, آنجا را ترک کرد.

 

مطلب مرتبط: زندگی نامه برایان تریسی

 

شروع مسیر کاری ایلان ماسک به چه صورت بود؟

شاید به جرات بتوان گفت که اولین فعالیت کاری او, ساخت بازی کامپیوتری به نام “بلستر” است که آن را در زمانی که تنها دوازده سال سن بیشتر نداشت ساخت. و به مجله فناوری و کامپیوتر اداری به قیمت 500 دلار فروخت. در سال 1999 و سن 28 سالگی شرکت استارتاپی خود به نام “zip2” که یک شرکت کوچک نیز به شمار می آمد را به “شرکت کامپک” فروخت. و همین اتفاق باعث میلیونر شدن وی شد.

قدم بعدی وی در همان سال تاسیس شرکت X.com بود اما این تنها شروع کار ایلان ماسک بود. وی در سال 2002 شرکت Space X را راه اندازی کرد و تنها در یک سال بعدش یعنی در سال 2003 به مدیرعاملی شرکت خودروسازی تسلا موتورز در آمد. همچنین در سال 2012 نیز اولین فضاپیمای تجاری خود را با فضا پرتاب کرد.

با در نظر گرفتن مسیر زندگی ایلان ماسک متوجه این موضوع میشویم که رویای او فراتر از این موارد است و به همین موارد ختم نخواهد نشد. در ادامه جزئیات بیشتری از زندگی وی را بازگو خواهیم کرد.

 

اولین گام مسیر شغلی ایلان ماسک

 همانطور که گفته شد شروع کار جدی او فروش  zip2 به “شرکت کامپک” بود. برنامه  zip2 یک راهنمای شهری انلاین بود که برای سایت ها خبری مثل نیویورک تایمز مفید بود. این فروش سودی در حدود 22 میلیون دلار را برای او به دنبال داشت و این تنها شروع کار او بود.

 

گام دوم از مسیر شغلی ایلان ماسک

در قدم بعدی در سال 1999 شرکت خود را که در زمینه خدمات آنلاین مالی فعالیت داشت را به نام X.com تاسیس کرد. نقطه عطف این شرکت ترکیب شدن آن با شرکت “کانفینیتی” بود. در اثر این ادغام و یکی شدن شرکت ها بزرگترین سیستم پرداخت الکترونیک جهان به نام “پی پال” به وجود آمد. “پی پال” در سال 2002 در زمانی که وی تنها 11 درصد از سهام آن شرکت را به نام خود داشت توسط شرکت eBuy  خریداری شد و این خرید با مبلغ 1/5 میلیارد دلار انجام گرفت.

 

مطلب مرتبط: بیوگرافی برنت کاردون

 

گام سوم : رویای تسخیر فضا

 پس از فروش شرکت “پی پال” در سال 2002 دیگر زمان آن رسیده بود که ایلان ماسک به سراغ رویای بزرگ دیگر خود یعنی فضا برود و در همین راستا شرکت Space X را راه اندازی کرد. با فعالیت های برنامه ریزی شده و درست این شرکت در نهایت در سال 2008 آنها توانستند اعتماد شرکت ناسا را به دست آورند. در راستای این اعتماد, شرکت ناسا موافقت کرد که برای انتقال محموله های خود به ایستگاه های فضانوردی از شرکت Space X استفاده کند.

در جریان انتقال این محموله ها به ایستگاه فضایی, در سال 2012, موشک فالکن 9 به همراه محموله 1000 پوندی به ایستگاه بین المللی فضایی فرستاده شد. که تا آن زمان امری بی سابقه در شرکت های خصوصی بود که این دستاورد نیز به شرکت  Space X تعلق گرفت. اما این تنها افتخار این شرکت نبود. در سال 2013 نیز ماهواره‌ای با موشک فالکن 9 به مدار زمین ثابت که ماهواره های تلویزیونی در این مدار قرار دارند ارسال شد.

همچنین برای بررسی اثر تشعشعات خورشید روی شبکه های برق بر روی زمین, در سال 2015 ماهواره‌ای دیگر به نام DSCOVR نیز مجددا توسط فالکن 9 به مدار زمین ارسال شد.

همین فعالیت ها در زمینه هوا فضا باعث علاقه روزافزون وی به فضا و حتی نجات آینده انسان ها از طریق فضا شد و همین امر باعث توجه و علاقه بیشتر او در زمینه حمل و نقل شد.

 

ایلان ماسک و صنعت خودرو

 ایلان ماسک از بنیان گذاران شرکت تسلا موتورز است. و در حال حاضر نیز به عنوان مدیر اجرایی و رئیس هیئت مدیره در این شرکت فعالیت دارد. تمرکز اصلی شرکت تسلا موتورز بر روی طراحی و ساخت ماشین های الکترونیکی و از لحاظ اقتصادی به صرفه میباشد. در همین راستا نیز آنها اولین خودروی برقی خود را در سال 2008 به نام “رودستر” روانه بازار کردند خودرویی که در عین حال که استفاده‌ای از سوخت های فسیلی ندارد توانسته با نیروی برق, سرعت خود را از صفر تا 97 را تنها در مدت زمان 3/7 ثانیه طی کند. و مورد جالب تر این است که میتواند مسافتی حدود 390 کیلومتر را تنها با یک بار شارژ کردن طی کند.

از دیگر خودروهای تسلا که باعث موفقیت این شرکت شد, “مدل اس” است  که اولین خودروی سدان الکتریکی تسلا می باشد. که روانه بازار شد و عنوان برترین خودروی سال را نیز از مجله  Motor Trend دریافت کرد.

 

بلند پروازی های ایلان ماسک

 جاه طلبی ها و بلند پروازی های ایلانی ماسک تمامی ندارد. به گونه‌ای که در سال 2013 با ارائه طرحی صنعت حمل و نقل را متحول کرد. این طرح که “هایپرلوپ” نام دارد, این موضوع را مطرح میکرد که چگونه میتوان فاصله بین نقاط جغرافیایی مختلف را در کمترین سرعت ممکن طی کرد. با توجه به عدم علاقه او به سوخت های فسیلی در این طرح خود نیز از منابع انرژی تجدید پذیر استفاده میکند. روش کار نیز به این صورت است که فرد در یک کپسول مخصوص می نشیند و این کپسول با سرعت زیادی در حدود 1200 کیلومتر فرد را جا به جا میکند. این پروژه در حال حاضر هنوز اجرایی نشده است. ولی با وجود پافشاری و اصرار های ایلان ماسک اجرایی شدن این طرح خیلی دور از انتظار نیست.

 

شرکت بورینگ

هر چند در نهایت شرکت بورینگ را برای اجرایی کردن طرح هایی مثل هایپرلوپ تاسیس کرد. و یکی از طرح های او این است که برای حمل و نقل و کاهش ترافیک از تونل هایی که در زیر زمین حفر می شوند استفاده کنند. که این طرح نیز در حالت آزمایشی قرار دارد و هنوز وارد مرحله عمل نشده است.

 

تسلا

براساس علاقه‌ای که  به انرژی های تجدید پذیر دارد, در سال 2006 در تاسیس شرکتی که در زمینه انرژی خورشیدی و ذخیره آن فعالیت میکند به نام سولارسیتی کمک کرد. و بعد ها در سال 2016 از طریق تسلا این شرکت را خریداری کرد. و زیرمجموعه تسلا قرار گرفت. او اعتقاد داشت فعالیت این دو بخش در کنار هم باعث توسعه فناوری و همچنین ذخیره انرژی میشود.

ایده ها و برنامه هایی که ایلان ماسک برای آینده در نظر دارد با هوش مصنوعی و همچنین افزایش توانایی مغز انسان ها قابل اجرایی است و بدون هر کدام از این دو نمیتواند به هدف خود برسد .

 

OpenAI

در زمینه هوش مصنوعی شرکت “OpenAI” را ایجاد کرده است. هرچند او همیشه از بابت هوش مصنوعی نگرانی هایی را دارد اما تلاش وی در این شرکت بر روی این است که این هوش مصنوعی محدودیت داشته باشد یعنی تنها در خدمت انسان باشد و رفع نیاز او باشد و فراتر از آن نرود.

 

Neurolink

برای افزایش توانایی هوش انسان نیز شرکت “Neurolink”  را تاسیس کرده است. هدف این شرکت این است که در ابتدا آسیب ها و بیماری های مغزی را درمان کند. و در قدم بعدی در زمینه افزایش توانایی ذهن و مغز انسان ها فعالیت کند.

 

 

 

ایلان ماسک در حوزه سیاست

علاوه بر فعالیت در حوزه های تکنولوژی, فضا, خودروسازی, فناوری اطلاعات, هوش مصنوعی و موارد دیگر در حوزه مربوط به سیاست نیز دستی بر آتش دارد. زمانی که ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا انتخاب شد, برای این که  انتقاد ها را در مورد این موضوع که در مشاورانش کسی را در زمینه تکنولوژی های نوین ندارد را کم کند از افراد سرشناسی از جمله ایلان ماسک به عنوان مشاور در تیم خود بهره گرفت.

در مقابل, این عمل ایلان ماسک انتقادها و بازخوردهای منفی زیادی را برای خودش به همراه داشت. و این انتقاد ها به حدی رسید که اعلام کرد تنها هدف او برای این پذیرش افزایش کیفیت زندگی و اشتغال بیشتر و در نهایت توسعه و سرعت بخشیدن به اهداف ذهنی اش بوده است. و برای رسیدن به این اهداف از همه امکانات و شرایط موجود بهره میبرد.

اما در نهایت به این علت که ترامپ خلاف نظر و توصیه های او خصوصا در موضوعات مربوط به حوزه زیست محیطی عمل می کرد, خاتمه همکاری خود را دولت ترامپ اعلام کرد.

 

ایلان ماسک و توییتر

 داستان ایلان ماسک و توییتر داستان جنجالی می باشد. عضویت او در توییتر در سال 2009 اتفاق افتاد. و در مدت حضور خود در توییتر با اعلام خبری مبنی بر این که قرار است سهام تسلا را خصوصی سازی کند باعث شد ارزش سهام این شرکت افزایش قیمت کاذب و زیادی را داشته باشد. و همین افزایش قیمت باعث شد که سهامداران شرکت تسلا ضرر زیادی را تجربه کنند. که این اتفاق در سال 2018 رخ داد که جنجال های زیادی را نیز به دنبال داشت.

سیاست های توییتر هیچگاه مورد تایید او نبود و همچنین از منتقدان اصلی توییتر نیز بود. این سیاست ها در ارتباط با موضوع آزادی بیان بود که توییتر محتواها و پیام های کاربرانش را تغییر می دهد و یا حتی آنها را پاک می کند. اما با وجود همین انتقادهایی که نسبت به توییتر داشت در سال 2022 اقدام به خرید  9 درصد از سهام آن جا را کرد.

 

خرید توییتر

و حتی این خبر نیز به وجود آمد که او قرار است با وجود اعتراضاتی که نسبت به شرکت داشت به عضویت هیئت مدیره این شرکت در بیاید. اما او باز هم با تصمیم دیگری مردم را شگفت زده و غافلگیر کرد. او تصمیم به خرید کل مجموعه شرکت توییتر کرد. و اعضای هیئت مدیره نیز با این تصمیم موافقت کردند. اما در کمال شگفتی مجددا اعلام کرد که از خرید خود پشیمان شده و دیگر تمایلی به خرید آنجا را ندارد. و علت این پشیمانی هم قرار ندادن اطلاعات حساب های کاربری ربات های کاربری آنجا در اختیار او بود. توییتر نیز از موضع خود عقب نشینی نکرد. و با شکایت ابن شرکت علیه ایلان ماسک در نهایت او وادار به خرید سهام این شرکت به قیمت 44 میلیارد دلار شد. و هم اکنون به عنوان مالک و صاحب شرکت شناخته می شود.

 

اقدامات وی پس از مالکیت توییتر

پس از تصاحب شرکت توییتر نیز حواشی مربوط به این شرکت کمتر نشد. در ابتدای کار با اخراج کردن تعدادی از مدیران ارشد توییتر و در ادامه نیز تصمیم به تغییر دادن سیاست های مربوط به شرکت سروصداهای زیادی ایجاد کرد. تعدادی از کسانی که قبلا حساب کاربری توییتر را داشته‌اند و اخراج شده بودند نیز توانستند مجددا به حساب کاربری خود بازگردند.

حاشیه دیگر این خرید استعفای چند روزه کارکنان شرکت بود که همین موضوع باعث نگرانی های کاربران شرکت شده بود. که این استعفا روند منفی در کارکرد این شرکت داشته باشد. هرچند که این استعفا در حد همان چند روز بود و مشکل و نگرانی ها برطرف شد.

تا قبل از خرید این شرکت توسط ایلان ماسک تیک های آبی توییتر, به آدم های مشهور, سرشناس و  تایید شده تعلق می گرفت. و هر شخصی نمی توانست این تیک آبی را به دست بیاورد. اما پس از تغییر مالکیت این شرکت شرایط گرفتن تیک آبی توییتر تغییر کرد. اکنون افراد می توانند در ازای پرداخت مبلغی پول به صورت ماهیانه این تیک آبی را نیز دریافت کنند.

 

نکته پایانی

 در این مقاله سعی شد گوشه‌ای کوتاه و مختصر از زندگی نامه و فعالیت های کاری ایلان ماسک ارائه شود. با در نظر گرفتن ذهن بلند پرواز و اهدافی که در سر دارد می توان به جرات اعلام کرد که این مسیر کاری و فعالیت هایی که انجام شده است تنها گوشه‌ای از کارهای اجرایی شده او است. و این فعالیت ها همچنان ادامه دارد و چه بسا گسترده تر نیز خواهد شد.

5/5 - (1 امتیاز)

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

در خبرنامه ایمیلی ما عضو شوید:

آخرین مقالات